Utazás a föld túloldalára

07:30 helyi / 07:30 GMT1 (N49°00′ E02°34′) Utazás

Bécs – Párizs – Los Angeles – Papeete

Ettetek már reggel 6-kor töltöttkáposztát? Nos gyomrunk meglepetését leplezendő három pohár forralt borral mosolyt varázsoltunk arcunkra, és elindultunk Esztergomból Bécsbe.

November 24, 2007 Párizs, Franciaország 16:30 GMT1 (N49°00′ E02°34′)
A szokás szerint bekészített párna és takaró vár repülőnkön minket, a jövendő 12 órás utat jelezve. Boeing 777-es, új a masina, és a biztonságos farokrészben ülünk. Hajnal 5-kor érkezünk LA-be, de itt lopva egy napot helyi idő szerint este 7-kor szállunk le.

November 25, 2007 Los Angeles, USA 07:00 GMT1 (N33°57′ W118°24′)
Los Angeles megér egy misét! Landolj sikeresen, várj fél órát hogy kiengedjenek a gépből, aztán ha ügyes vagy, akkor a teremnyi kigyózó sor helyett átvágsz (a szalagon kívül persze) Tahitira hivatkozva a jegyellenőrhöz. Máris megspóroltad azt az idöt, amit el fogsz tölteni mindjárt.
Ki kellett jönnünk a tranzitról, és újra becsekkolni. Némi duty free pia miatt persze ez nem volt olyan egyszerü. Nem mintha beburkoltuk volna a repülön ;-) Végül feladtuk Tahitire. Szóval ezek az amerikaiak… Jön az ipse, csipog a kapunal mint az ébresztö. Oké. Mehet külön üvegkabinba! Ott felemeli a kezét csak félig. Feljebb nem megy, gyanús! A detektor csipog deréktájt. Nincs ott semmi, aztán bokánál, meg vállnál. Semmi. Szerencsétlen tele volt belül vassal. Úgy látom megszokta már. Itt úgy járnak repülövel mint mi vonattal. Elég lepukkant feelingje volt egy európaihoz képest, de még a cipőt is le kellett vennünk, holott a repülön lopott fém evőeszközeimet is megmutattam nekik, de nem érdekelte öket.

Leave A Reply